Een waterontharder plaatsen op de sanitaire installatie

Water ontkalken loont niet alleen bij een zwembad!

Een zwembad wordt gereinigd met diverse producten zodat er geen schimmel of kalk kan optreden. Wil je ook je leidingen en huishoudtoestellen kalkvrij houden, dan kan het plaatsen van een waterontharder soelaas bieden. Informatie over onze verschillende soorten waterontharders met hun werking en kosten vind je terug op deze overzichtspagina.

 

 

waterontharder plaatsen

heeft uw vaatwasser of uw wasmachine schade opgelopen door de hardheid van het water? Dan hebben wij hier voor u de juiste oplossing gevonden!

 

 

Wat doet een waterontharder?

Zoals de naam al zegt verzacht de waterontharder het water. Het haalt voor het grootste gedeelte de hardheid, hoeveelheid calcium en magnesium uit het water. Per regio kan de hardheid van het water verschillen. Het calcium en magnesium in het water kan zich vast hechten aan uw apparaten en leidingen wat grote schade kan leveren aan uw apparaten!

Om te voorkomen en om de schade voor te zijn wordt er gebruikgemaakt van de waterontharder. Dit is een chemische stof die magnesium en calcium uit het water verwijderd. Zo kunnen deze deeltjes niet meer op de onderdelen van het apparaat komen hierdoor heeft uw apparaat een langere levensduur. Meer info hierover vind je op de website van waterontharder-expert.nl ( www.waterontharder-expert.nl )

 

 

Kalk vermijden met de hulp van waterverzachters

De hardheid van het leidingwater is bij elke regio verschillend. Deze hardheid kan erg uiteen lopen. Het wordt ook niet aangeraden om leidingwater te drinken zonder waterontharder. Gelukkig kan dit tegenwoordig wel verantwoord dankzij de waterverzachter. Dit is uiteindelijk geen overbodige luxe, u kunt er zelfs veel mee besparen bijvoorbeeld de levensduur van uw machines,maar ook kunt u denken aan lekkende kranen door klak die vervangen moeten worden,douche wanden die steeds doffer worden,kringen in uw badkamer of op de vloer. Dit alles wordt veroorzaakt door kalk en kan gemakkelijk voorkomen worden met onze waterontharder!
Bent u niet zeker over de hardheid van uw water? Geen probleem! Onze specialisten komen vrijblijvend langs om na te gaan hoe hard uw water is. Blijk dat dit te hard is dan wordt er een voorstel op maat gemaakt van uw woning.

 

 

Aansluiting

De waterontharder is uiteindelijk de beste en voordeligste oplossing voor alle kalkongemakken. Waterbehandeling kan het probleem verhelpen, er is een mogelijkheid de waterverzachter rechtstreeks op uw aanvoerleiding te monteren. Zo haalt u het grootste deel kalk al uit het water. Het installeren is veel werk. Daarom adviseren wij u om hiervoor een ervaren monteur in te schakelen om de verzachter te plaatsen en te onderhouden.

 

 

De verschillende types waterontharders

Er zijn vele verschillende waterontharders verkrijgbaar. De meeste werken op de basis van kunsthars. Kunsthars trekt de kalk uit het leidingwater en geeft daarbij natriumionen af. Dit is om het water te filteren, zodat het ontharde water gaat dan meteen door naar de binnenleidingen. Wanneer de harsbolletjes zijn verzadigd met kalk worden deze gespoeld met zout en daarna direct afgevoerd naar de riolering.

Het is verstandig om de waarde te weten van de hardheid van uw leidingwater. Alleen dan kunt u er achter komen welk type waterontharder voor uw gebruik geschikt is. Dit kunt u via internet eenvoudig opzoeken en de waterhardheid van uw gemeente inzien en eventueel vergelijken. Daarbij moet u zeker onthouden dat u pas vanaf 22-32 F beschikt over harder water.