Inbouw zwembad plaatsen

Een zalige verkoeling!

Een inbouw zwembad kan voor heel wat plezier zorgen. Er bestaan heel wat verschillende soorten waaruit je kan kiezen. In dit artikel overlopen we deze soorten inbouw zwembaden zodat je een goed geïnformeerde keuze kan maken.

 

 

Inbouw zwembad met stalen wanden

 

Het is mogelijk om zwembaden met stalen wanden volledig in de grond in te bouwen, maar je kan er ook voor opteren om het toch iets boven de grond te laten uitsteken zodat je verstevigingen kan aanbrengen. De prijs van stalen inbouw zwembaden ligt vrij laag in vergelijking met andere inbouw zwembaden. Gemiddeld ligt de prijs tussen 5000 en 10.000 euro, plaatsing inbegrepen (afhankelijk van de grootte uiteraard).

 

 

Polyester inbouw zwembad

 

Polyester inbouw zwembaden, ook bekend als monoblock zwembaden, zijn met een gemiddelde prijs tussen 25.000 en 35.000 euro (voor een redelijk groot zwembad) een stuk duurder dan stalen inbouw zwembaden. De prijs ligt hoger door het duurdere materiaal en omdat er vaak een betonnen fundament moet gelegd worden voor de stevigheid. Polyester is wel een sterk en kwalitatief materiaal en het gladde oppervlak voelt aangenaam aan. Een inbouw zwembad uit polyester biedt dus heel wat comfort.

 

 

Inbouw zwembad op maat uit beton

 

Je kan ervoor kiezen om een inbouw zwembad volledig op maat te laten maken. In dat geval is beton het aangewezen materiaal. Uiteraard zijn dit erg stevige constructies die een heel erg lange levensduur hebben. Deze kwaliteit brengt echter ook een flink kostenplaatje met zich mee. Meestal zal de prijs tussen 30.000 en 60.000 euro liggen.

 

 

Voordelen inbouw zwembad

 

Een inbouw zwembad is uiteraard een mooie upgrade van je tuin en er is heel wat keuze qua formaat, dus je kan de grootte van je zwembad beter afstemmen op je tuin. Inbouwzwembaden zijn ook veiliger omdat je een beter overzicht hebt op wat er in het water gebeurt. Dit is dus veiliger voor bijvoorbeeld spelende kinderen. Ten slotte kies je met een inbouw zwembad voor kwaliteit: ze zijn sterk en gaan lang mee.